onsdag 30 januari 2013

balansera lite

Pastelligt porslin från Himla



Regndroppar istället för snöflingor. En jäkla skillnad! Det är ju lika med lera istället för snö och brunt istället för vitt och smutsigt istället för rent. Hm... det blir tydligen ljusare för varje dag, men idag blev det väl ändå snäppet mörkare? Grått och trist. Bäst att ställa fram lite vårigt och pastelligt porslin för att balansera tillvaron lite ;-)

Idag får nog tvättmaskinen snurra ett par varv. Jag ligger lååångt efter med tvätthögen (eller snarare tvättberget). Äsch, det är ju bättre att ägna sig åt roligheter än tråkigheter. Så de'så!

Kram på er ute i regnrusket!
Lina

tisdag 29 januari 2013

små fossingar




Mår lite bättre idag och ska försöka krya-krya-ännu-mera så att jag orkar ta mig till plugget ikväll. Det vore ju supermegatrist att missa alla kuliga färgövningar som vi är mitt uppe i. 

På tal om "färgövningar" gjorde jag fotavtryck med barnen för ett tag sedan. Ett härligt minne från Elvin 3 år och Elsie 3 månader. Elvin tyckte det var tokroligt att få måla på bebisens fot. Det kändes nog lite busigt. När färgen hade torkat ramade vi in fossingarna och slog in tavlan i ett paket som vi sedan gömde till pappsen. Elvin kunde knappt bärga sig innan pappsen kom hem från jobbet och fick leta reda på överraskningen och få höra hur busiga vi varit. Tänk så enkelt det kan vara att göra någon glad ;o) 

Ta hand om er!
Kram Lina

måndag 28 januari 2013

sjukt


Idag mår jag som en urvriden disktrasa. Inge vidare alls. Men jag har ett sjukt snyggt bord i alla fall (om jag nu ska försöka tänka lite positivt).

Nu tillbaka till sängen.
Nattinatti! 
Lina

söndag 27 januari 2013

ordning & reda



Den här helgen har hittills varit lite städa-och-försöka-få-lite-ordning-och-reda-här-hemma. Kontorsskåpet har fått nya fina hyllplan och nu ska äntligen papper och pärmar komma på plats. Det är så skönt när allt har sin plats. Ordning och reda! 

Jag lade ut några möbelannonser på Blocket i fredags och redan har babykorgen, en vit kista och den här byrån flyttat till sina nya hem. Byrån var jag förstås väldigt förtjust i, men den kom inte riktigt till sin rätt någonstans. Ni må tro att jag har släpat runt den i varenda rum för att se var den skulle kunna passa. För stor, för hög, för djup. Det måste ju kännas helt hundra ;o) Här i sovrummet skulle det passa bättre med en möbel som är lägre och bredare. Kanske någon slags skänk... jag ska klura på saken.

Snart en tur till pulkabacken med barnen och picknick-väskan.

Ha en finfin söndag!
Kramar Lina

fredag 25 januari 2013

minusgrader å mössor

Pälsmössorna får väl stanna lite till...



Vackert, vitt å vintrigt! Jo, jag tackar jag... Det känns som att minusgraderna överdriver liiiite. Härom morgonen var det tjugosju-svinkalla-minusgrader ute. Idag räckte det tydligen med arton. Tack.

Jag som är sugen på att rensa bort vintermössor, raggisar, vantar och allt som dräller omkring i hallen. Men okej, jag väntar väl... har jag något val? ;-)

Önskar er en underbaaar fredag!
Kramar Lina

torsdag 24 januari 2013

schyssta skidor

gamla långfärdsskidor




Lilleman fick ett par nya långfärdsskidor i julklapp. Morfar tog då fram sina gamla schyssta skidor och så åkte de tillsammans. Runt, runt, fram och tillbaka. Det blev några vurpor, men vad gör väl det när snön är mjuk?

Ha en skön torsdag!
Kram Lina

PS. Tack för alla fina hälsningar!!!

tisdag 22 januari 2013

Årskrönika

Hej alla vänner och alla som jag inte känner ;o)
Idag fyller bloggen 2 år. En liten rackare som jag försöker ta hand om så ofta jag kan och vill. Tack till alla som kikar in, lämnar hälsningar och skickar mail. Det vore ingen blogg utan er! Hoppas ni följer med detta år också! Jag ska som vanligt försöka bjuda på lite gott och blandat.
Här är bilder från året som gått... Håll till godo!

Januari-12
Hemmet går i lite brunbeiga toner med bl.a. Eco Tweed tapeten i vardags-
rummet och den gamla trälådan på köksbänken. 

Februari-12
Plötsligt är jag besatt av att äta och jag avslöjar att jag är på tjocken.
Första bilden på lilla kulan som så småningom kommer bli en badboll...

Mars-12
Jag äter och kulan växer. Klädskåpen behöver fyllas med nya kläder.
Vi är med i ett hemma-hos reportage i Aftonbladets Härligt Hemma.

April-12
Jag njuter av påsken och våren. Som jag har väntat och längtat!

Maj-12
Lillemans månad. Det blir 3-årskalas med alltför mycket godsaker.
Lilla älsklingen bjuder även på ruskigt gott fika i sin lilla kokvrå.

Juni-12
Sommaren är här, med midsommar och gula rapsfält.
Övergång från kula till badboll. Jag tänker mycket ROSA. Kanske för mycket.

Juli-12
Lilleman, jag och badbollen njuter av den svala sommaren.
Godsaker och slappa dagar på altanen.

Augusti-12
Lilleman blir storebror och får ett fint storebrorsrum!
Den 3 augusti kommer världens finaste och tjockaste
Lillasyster till världen. Lycka!!!

September-12
Vi får lyckönskningar, varma ord och fina saker från nära och kära.
Bland annat underbara handsydda och virkade presenter från rara Emilie.
Jag får ett ryck och vill måla om, sätta upp panel, ändra och fixa...

Oktober-12
Sådärja... Jag målar över tapeterna i vardagsrummet och klär om stolar.
Säger hejdå till matsalsgruppen som känns lite för romantisk.
Förändring, tack!

November-12
Förändringen fortsätter och symaskinen går varm.
Nya hissgardiner till köket och till Lillasysters rum. Grislamporna hamnar i köket.
Vi välkomnar första advent och det nya matsalsbordet. Love it!!!

December-12
Njuter av snö, solsken, pyssel, bak och adventsfika.
Och varför nöja sig med färre än tre julgranar?

Återigen - TACK till alla som följer bloggen. Och välkommen alla nya läsare!
Det känns så roligt att bloggen växer!

Må så gott! Kramar Lina

måndag 21 januari 2013

lata dagar


Farbror Melker väntar också på våren och värmen. Nu ligger han mest och latar sig om dagarna (eftersom det tydligen är på tok för kallt utomhus). Ända tills överskottsenergin tar över och han "måste" köra några race över/under/i soffan och upp/ner/bakom gardinerna. Tokstolle!

Hoppas ni har en bra måndag. 
Kramar Lina

PS. Imorgon fyller lilla bloggen två år. Kika in då vet'ja!

söndag 20 januari 2013

hopp om vår...

vit krokus - välkommen upp




Sjukligheterna fortsätter. Hujedamej! Magsjuka barn och förkylda föräldrar. Roligare har man haft... Det senaste dygnet har jag letat efter någon slags pausknapp att trycka på. Känner mig så trött. Men inte har jag kunnat trycka på paus en enda gång (knappen finns nog inte). Idag fick jag ändå en litenliten smula energi av solen som kikar in. Det finns iallafall hopp om vår och värme ;o)  

Hoppas ni mår bättre än vi. Önskar er en fortsatt skön söndag.
Kram Lina

fredag 18 januari 2013

inspirationsinjektion



Idag har vi sjukstuga här hemma. Burr och blä! Jag och Lillasyster flydde illa kvickt och har helt enkelt försökt hålla oss så långt borta från de ruggiga magbacillerna som möjligt. Bland annat blev det en liten tripp till Formex-mässan tillsammans med härliga Jeanette. Härligt med en rejäl inspirationsinjektion! Så mycket snyggt! Alltifrån läckra lampor och mjuka kuddar till de ruffa lastpallarna som inredningsdetaljerna står uppradade på. Tänk vad fantastiskt roligt och kreativt det måste vara att få inreda mässmontrar!

Önskar er alla oändligt med fredagsmys! 
Kramar Lina 
(en extra kram till härliga Jeanette för en finfin dag)

PS1. Om jag inte minns helt fel kommer ljusstakarna på bilden från Indiska (och de har nog ett par år på nacken).
PS2. Om några dagar fyller bloggen 2 år och jag tänker då bjuda på favoriterna från året som gått, månad för månad...


torsdag 17 januari 2013

Stanna upp!

Baby-converse




Ska lillasyster bli stor? Det känns lite overkligt att vår lilla bebis så småningom ska lära sig gå och prata. Ska hon inte vara en pluttebebis för alltid? ;o) 

Jag försöker stanna upp och njuta av tiden. För den kommer ju aldrig tillbaka... Men det gäller som sagt att stanna upp. För annars går allt i ett. Amningar, smakportioner, blöjbyten, flaskträning, nappträning, BVC-besök för att mäta och väga, lite mera amning eftersom hon fortfarande vägrar flaska, flera viktkontroller för att hon inte följer viktkurvan, bara att amma lite mera och erbjuda små goda smakportioner, pricktest hit och amning dit, tvätta, tvätta många små, små kläder... Men vad gör man inte för en älskad liten människa? Mitt i allt fix och trix får jag det där underbara leendet, kiknande bebisskrattet eller den där glittrande blicken. Det är då jag stannar upp. Måste stanna upp. Tar in all kärlek och njuuuter! 

Kram på er!
Lina

PS. Sötaste skorna från Converse väntar på att bli använda. Tänk när lillskrutt stapplar omkring i dem... Tack för presenten, snälla Anders med familj!

tisdag 15 januari 2013

kunde inte låta bli...

Tulpanens dag

Inte så värst otippat med vita tulpaner på bloggen idag. Men jag kunde inte låta bli :o)

Strax ska jag å lilltösen ge oss ut bland miljarders miljoner snöflingor. 

Ha en fin tisdag!
Kram Lina

måndag 14 januari 2013

just nu

vitt, svart, grått, brunt

Ny vecka och nya tag. För vår del är det dags att försöka hitta ett mönster i lillasysters mat- och sovtider, så att vi kanske får till en och annan rutin (tack för pepp, Mia-vännen ;o)

Det känns så himla skönt att det blir ljusare för varje dag. Jag vet, det är fortfarande vinter, men det känns att det går åt rätt håll. Imorgon är det till och med tulpanens dag, vilket åtminstone låter väldigt vårigt. En vit gnisslande knippe tulpaner får det nog bli. Är inte mycket för färg i vardagsrummet för tillfället (som ni ser). Det går i vitt, svart, grått och brunt. Men jag gillar det. Just nu iallafall. Sen kommer ju våren och påsken och då blir det nog annat...

Önskar er en fortsatt bra måndag!
Kramar Lina

söndag 13 januari 2013

Till salu

Underbar babykorg


Lillasyster har nu bestämt sig för att sova i sin spjälsäng, så det är dags att sälja hennes fina babykorg (av märket Alvi). Pris 800 kr. Maila mig på linapalandet@gmail.com om du vill ha mer info. SÅLD!

Önskar er en skön söndagseftermiddag och kväll.
Kramar Lina

PS. Nej, vimplarna ingår inte, men en madrass finns :o)

lördag 12 januari 2013

Bad





Härliga lördag. Alltid lika underbart att vakna tillsammans, inte ha bråttom någonstans, duka fram god frukost och äta länge. Och idag har jag dessutom ingen annan plan än att ta ett varmt bad :o)

Här på bloggen har det inte dykt upp så många badrumsbilder, men badrummet ser ju i stort sett ut som det gjorde när vi flyttade in. Okej, inte för att man kanske möblerar om så enkelt i ett badrum, men vi har ju till och med fortfarande samma färg på handdukar och ljusstakar. Ibland byter jag ut till helvitt eller rött, men trivs helt enkelt allra bäst med turkost. Känns kort och gott fräschast så.

Ha nu en skön lördag, allihop!
Kram Lina

PS. Badrumsmöblerna kommer från Björbo Badrum. Handdukar från Hemtex och Ikea.

fredag 11 januari 2013

snöblåst



"Värst vilken snöblåst mamma, vi får nog stanna inne idag". Med en krasslig lillasyster lät det som en bra plan. Till och med katten Melker höll med. Sagt och gjort. Idag blev det fredagsmys för hela slanten.

Kram på er!
Lina

torsdag 10 januari 2013

knaprigt

knaprigt knäcke

Lite mysig vardagslyx tycker jag nog att det är att få knapra på hembakat knäckebröd. Med ett dussin tomater på. Minst. Dessutom ser de sådär charmigt lantliga ut. Tack till svärmor som bakar och bjuder!

Må så gott!
Kram Lina

onsdag 9 januari 2013

Tomato

köket


Tack för hälsningarna! Igår var det som sagt dags att sätta sig i skolbänken igen. Fast jag kommer väl inte sitta still och läsa så där väldigt jättemycket, utan vara desto mer i farten. Jag och min kära vän Jeanette har börjat på Medborgarskolans dekoratörsutbildning. En två terminer lång deltidsutbildning (två kvällar/vecka samt varannan lördag). Nu vet jag vad jag kommer fylla året med. Måla, skylta, duka, fixa och dona. Ja, också ska jag ju vara mamma förstås. På dagarna är jag ju hemma med älskade lilla bebis.

Idag bjuder jag på bilder från köket. Här mumsas tomater, vill jag lova. De godaste tomaterna som finns. Direkt från Närpes i Finland. Tusen tack till Mia med familj <3

Ha det gott!
Kram Lina

tisdag 8 januari 2013

dags för skolbänken


Lina på Landet ska till stora staden och sätta sig i skolbänken. Spännande och läskigt på samma gång :-) Återkommer med mer info. Nu måste jag kila.

Önskar er en fin tisdag!
Kram Lina

måndag 7 januari 2013

mysmåndag


Tycker alla barn att det är så där vansinnigt kul att baka eller har vi en blivande bagare här hemma? Välja recept, mäta ingredienser, blanda, vispa och SMAKA. Lillemans ögon glittrar, särskilt när han får "ta över" vispar och slickepott. Jag minns ju själv hur det var. En lycka att få baka med farmor. Mysigt och gott. Ibland får det vara så, även om det är måndag. 

Snart lite mellis och en bit fika. Men först ska vi tröska och plöja åkern (mattan). 

Kram på er
Lina

söndag 6 januari 2013

HeMMaGjOrT




Idag har saker och ting bytt plats här i huset. Så gott som alla barr ligger i dammsugaren medan julgranskulor, tomtar och ljusstakar ligger i kartonger. Några stjärnor lyser fortfarande i fönstren, men förmodligen inte längre än över natten (nu vill jag bara hitta nya fina fönsterlampor). Hejdå julen. För den här gången. Vi ses väl någon gång i november igen...

Jag lovade återkomma med vad som fanns i de fina paketen under lillasysters gran. Det var bland annat den underbara förklädesklänningen som hänger på sängen. Givetvis sydd av raraste Emilie (tusen tack, du är alldeles för snäll)!

Jag tycker det blir lite extra charmigt och personligt i när man inreder med sånt man gjort själv. Här samsas mycket handsytt. Själv står jag för hissgardinen, vimplarna och lapptäcket, medan käpphästen, mattan, kuben och klänningen är sytt och virkat av Emilie. 

Må så gott! Go'kväll och kram
Lina