lördag 21 juni 2014

blåklint & blandsaft

Blåklint & blandsaft...
Sittplatser utomhus för stora och små... enkelt och omtyckt...

Midsommarfärger...


Små vänner...

...och sommarblommor!

Midsommar och sol, men ingen högsommarvärme för fem öre. Men ja, är det midsommar så är det! Jag tog på mig raggsockorna och dukade för både stora och små ute på altanen. Med vindskydd, värmelampa, tända ljus och 6 stycken busfrö'n att hålla reda på var det inga problem att hålla värmen. En lyckad afton som vi kan leva på länge! Tusen tack till våra underbara vänner!

Hoppas ni alla hade det mysigt och roligt trots de kalla vindarna!

Kramar Lina

söndag 15 juni 2014

ta mig aldrig härifrån

Längs grusvägarna...

...undersöker vi blomster...

...och djurliv


Hade jag designat en blomma skulle den troligen se ut så här.
Underbara, vackra blåklint!

Det skruttiga, gamla soldattorpet

Alltså. Livet på landet. Grönt och skönt. Blommigt och härligt. Ta mig aldrig härifrån. Här har jag vuxit upp och här kommer jag stanna. På förmiddagen tog jag med mig min lilla tant på en promenad på de slingriga grusvägarna utanför huset. Vi plockade blåklint, tittade på humlor och undersökte annat intressant. Varje dag njuter vi av att ha naturen utanför dörren!

Önska er en fin sommarkväll! 
Kramar Lina

torsdag 12 juni 2014

in L.O.V.E. (del 2)

Koppar

Linnegardiner och kopparstång

schysst skalle...

...med tjusiga horn

Flera tomma ramar och bröllopsfotot förstås


Här kommer fler detaljer från sovrummet. Mycket grått - ja! Oja! Men många underbara material och många härliga kontraster mellan hårt och mjukt. Och det bästa av allt - enkelheten. Inget krafs. 

Jag är lite småförtjust i horn av olika slag, men det var klurigt att hitta rätt. Lagom stort med nätta, fina former, utan att kännas litet och mesigt. Och så rätt färg. Jag som först var inne på gråvita horn ändrade mig och gillar verkligen de bruna detaljerna som nu finns lite här och var i rummet.

Koppardetaljerna fyndade jag såklart hemma bland gömmorna. Nu är det bara den där lampan kvar. Det där med att saker och ting ska "trilla ner" i brevlådan verkar inte hända mig så ofta. Ett nedrans väntande på saker och ting. Det var bara leveransen av kalklitiren från Inreda.com som funkade klockrent. 

Nåväl! Kram på er :o)
Lina

fredag 6 juni 2014

in L.O.V.E. (del 1)

Älskar vårt nya rustika sovrum

Grått är fasiken jäkligt flått!


Kär i nyansen winterprimo och påfågelfjädern


Plåtlampa från Miljögården



Always kiss me goodnight

Jaha. Nu har det hänt igen. Jag är kär. I inredningen. Den här gången handlar det om sovrummet och jag måste erkänna själv att jag är totally in LOVE! Kalklitiren. De grå nyanserna. Den gamla dörren från gården. Sängkläderna i linne. Trädetaljerna. Det rustika. Det mjuka. Det operfekta. Och som pricken över i - den skruttiga fjädern från påfågeln Pelle som för länge, länge sedan strosade omkring hemma i byn. Jag älskar allt! Och jag kan fortsätta på listan, men det får bli del två. 

Förvandlingen av sovrummet har fått växa fram. Hade tänkt mig rustika brädor som sänggavel, men sen kom karln hem med dörren. Den här gången var det han som gått på skattjakt. Och ja, det var ju ingen tvekan om att hans fynd vann över mina brädor (som jag redan kånkat på och skrubbat rena). Fotoväggen som jag från början tänkt mig blev istället tomma ramar med en skruttig fjäder i. Enkelt. Och helt rätt i vårt hem!

Det som nu saknas är en enkel sladdlampa. Väntar bara på att den ska trilla ner i brevlådan. Fler bilder från sovrummet kommer, var så säker!

Ta hand om er! Trevlig kväll!
Kram Lina