tisdag 10 november 2015

måla på tyg - ojaaa!

Fåtölj med läderlook

Tyget är målat med Chalk Paint by Annie Sloan

Passar fint i ett litet hörn i vardagsrummet

Jag har visat det förut - att det går att måla på tyg. Och ja, det tål att visas igen! Den här gången testade jag att måla på ett glansigt, randigt och mindre snyggt syntettyg. Fåtöljen såg visserligen ut som en ganska god, färgglad karamell men den passade iallafall inte in hemma hos oss. Det blev två lager av världens bästa färg - Chalk Paint™ och jag kunde inte motstå att testa min egen blandning av Aubusson Blue och Florence. Sedan ett lager Clear Wax. Nu ser det ut (och känns!) som läder. Tänk va! Och lätt som en plätt var det! Me like! 

Kramar Lina


Före... njae!

PS! PÅ FREDAG (13 NOV) ÄR BUTIKEN STÄNGD! En vecka efter min farmors begravning blev hennes syster också en ängel och det är begravning på fredag. För den som absolut behöver färg på fredag - hör av er så löser vi det ;-)

3 kommentarer:

  1. Hej Lina!
    Woao! Vad fin den blev!
    Jag har liksom du ett brinnande intresse för att återbruka och ta hand om gamla fina möbler. För mig är det enbart en hobby så ingen utbildning ligger i grunden.
    Roligt att se vad du gör! :)

    //Nadja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nadja! Tusen tack! Visst är det fantastiskt med återbruk och skapande! Varm kram

      Radera
  2. Hej ja lurar på å köpa en soffa å2 fotöljer samma tyg som den randiga fotöljen vad för färg å hur mycke går de åt ungefär berätta gärna vilken färg jag behöver å kostnad ungefär MVH Micke r.

    SvaraRadera