måndag 23 september 2019

Kreativ Helg

Förvandlad karmstol

Först go'fika och sedan körde arbetet igång

Förvandlingen går framåt

Det målas, mäts, klipps och häftas

Möblerna får nytt utseende

Alla arbetar med flera olika kulörer och vaxer

Kreativ Helg - kurs i möbeltapetsering och Chalk Paintmålning

Gissa om det var spännande inför lördagsmorgonen att både träffa nya förväntansfulla kursdeltagare och äntligen få se möblerna som skulle förvandlas under helgen! Vi började första dagen med fika och genomgång av helgens olika projekt. Det blev förstås mycket prat om färgval och kombinationer och vi gav alla smakråd och tips. Ja, ni som vet, ni vet... det är ju så himla roligt (men också himla svårt) att välja bland alla snygga kulörer. Var och en hittade iallafall sina favoriter och det gick i allt från vitt, grått och svart till grönt, blått, rosa och lila. Tänk att alla 6 deltagare valde att jobba med helt olika färger och tekniker. Väldigt inspirerande för oss alla! 

Dag två fortsatte i precis samma glada och flitiga takt... måla lite mera, slipa kanter, vaxa och byta beslag... stoppa stolar, mäta, klippa och häfta tyg och limma kantband... Det där finliret i slutet är så roligt att se då allt hamnar på plats och man ser slutresultatet.

Vi var alla lite trötta i kropp och knopp, men mycket nöjda och glada. Vi har fått förfrågningar om en till kurs, så vi har redan satt upp nästa kursdatum som blir redan nästa månad! Närmare bestämt 26-27 oktober kl. 9-15. Det finns endast två platser kvar, så passa på att boka snarast om du vill vara med om nästa förvandling här ute på landet tillsammans med likasinnade :-) Här ser du vilka kurser som erbjuds.

Om du är nyfiken på färgvalen som gjordes i helgen finns de här:

Karmstolen som kläddes med svart tyg målades med glada Florence och fick lite förstärkning med Black Wax. Den andra karmstolen målades med den mer dämpade Olive. Den kläddes sedan med ett brunt och guldigt tyg. Dock hann inte kantbanden limmas på plats, men bilder kommer när stolen är helt färdig.

Bokhyllan målades invändigt med Old Violet och utvändigt i en marinblå färg (mixen Napoleonic Blue och Graphite). Kanterna slipades och hela möbeln vaxades med Clear Wax. Den svarta skänken målades med Graphite och fick en varm ton av Dark Wax. Invändigt blev det härliga Provence.

Det lilla skrivbordet målades i Duck Egg Blue och fick charmiga harlequin-schabloner på locket i ljusgrått (Chicago Grey). Därefter slipades kanterna och färgen förseglades med Clear och fick effekter av Black Wax. 

Det lilla pottskåpet var lite bråkig med både kvistar och fläckar från penna. Med med spärrgrund fick vi ordning på det och sedan blev det en ombre-look med French Linen som ljusades upp med Old White och slutligen White Wax. 


Som sagt, välkommen att boka plats på nästa kurs! Vi längtar redan, Cissi och jag!
Annars ses vi som vanligt i butiken.

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar