söndag 22 april 2012

En bra plan

Hit längtar jag

Kära altanen


Det blir troligen inte alltför många projekt i sommar. Vi (okej, jag menar nog karln i huset och kanske en gnutta jag själv) ska främst ge "oss" på att ordna entrén en smula. I dagsläget ser det ut som en byggarbetsplats framför huset och känslan är kanske inte alltför välkomnande. Får väl se om "vi" får någon ändring på den saken.

Något helt annat som jag har bestämt mig för att göra är att kliva ut på altanen och placera min tunga kropp i rottingsoffan. I vågrätt läge. Jag längtar. Men okej, jag passar på att njuta nu också, medan det är svalt och jag är lagom tjock. Foglossningen har smugit sig på och jag är glad för varje dag den inte är alltför bråkig.

Hoppas helgen varit finfin trots gråa moln och blöta droppar. Önskar er en fortsatt skön söndag.
Kram Lina

11 kommentarer:

 1. Dumma fogar ;(
  Har hört rykten om att det varma vädret kommer till oss nästa helg ;) Då kan du säkert bädda ner dig ute på altanen <3

  Hälsa å stor kram //E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till helgen anländer ett stycket grävmaskin. Hade jag varit ledig hade jag förmodligen inte haft ro i tjocka kroppen å ligga i någon soffa, på någon altan. Tur för karln att han får leka ifred ;o) Hälsa du med! KRAM <3

   Radera
 2. Underbar bild på en underbar altan. Här var det roligt att titta runt. Många inspirationsbilder.
  Ha en skön söndag.
  AC

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Kul att du gillar att kika runt här hos mig ;o)

   Radera
 3. Ni har en så fin altan!!
  Jag blev ju helt såld i dina möbler och köpte likadana. Nu har jag försökt måla ena väggen i uterummet i liknande grå färg. Men efter två dyra burkar blir jag inte nöjd. Vet vad vad er färg "heter"??
  Josephine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Josephine!
   Spännande med en grå vägg (extra snyggt till möblerna som är grå på de "slitna" ytorna). Håller med om att grått är en knepig färg. Vi gjorde av med några provburkar innan vi bestämde oss ;o)
   Vi valde till slut Cuprinol Fasadfärg med NCS-kod S6502-Y. Det är en ganska mörk grå färg som gör sig riktigt bra mot vitt!!
   Lycka till! Kram Lina

   Radera
  2. TACK:) Det blev den färgen och det blev verkligen super. Verkligen snyggt mot taket och bjälkarna som jag målat vitt. Såååååå nöjd!
   Kram Josephine

   Radera
  3. Åå vad roligt att höra! Alltid kul att kunna inspirera och hjälpa till (och att få respons dessutom, TACK ;o)
   Kramar

   Radera
 4. Jag förstår att du längtar till din altan. Jag tycker den är jättefin. Det vita och gråa är så snyggt ihop. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 5. Hej tycker att ditt altanräcke är super snyggt. Har ni gjort detta själva eller har ni beställt det? Skulle vilja göra något liknande=). Om ni gjort detta själva vad har ni för mått och hur gjorde ni?
  mvh Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!
   Räcket är designat och byggt av min händige karl ;o)
   Han använde: limträstolp (125x125mm), reglar (45x70mm), handledare (35x120mm) och "hattarna" kommer från Bauhaus. Sektionerna är ca 130cm, men det anpassas ju bäst efter den egna altanen (eller var räcket nu ska vara ;o)
   Lycka till!
   Kram Lina

   Radera