söndag 12 januari 2014

Lillemans egen julgransplundring

Lilleman plundrar sin egen julgran...

...och släpar den tillsammans med stora granen majbrasan


Över åkern...
...och stock och sten
Och så kom snön! Ingen var gladare än Lilleman som hade sprungit ut i pyjamasen igår morse om inte jag hade hindrat honom. Efter frukosten fick en liten leksakstraktor ploga snö i flera timmar.

Idag tyckte jag det var dags att säga hejdå till julen. Lilleman ville helst spara sin julgran till nästa jul, men jag föreslog att vi då hugger en ny som har barren kvar. Bra idé, tyckte han och var redo att skicka ut det sista av julen. Vi tog ut granen med pyntet i, utifall den skulle få för sig att släppa ifrån sig alla barr när vi började böka med den (vilket den därför inte gjorde).

Vår starka kille släpade sedan både vår stora gran och sin egen ända till majbrasan. De lämnade inte så många barr på vägen, så vi kanske lika gärna hade kunnat spara dem till nästa jul. Inte så troligt, men det var nästan synd att kasta dem på brasan.

När familjen kommer in från den efterlängtade snön (om de nu kan slita sig från snöplogningen) blir det fika och då ryker det sista pepparkaksbygget - utedasset. Sedan är julen borta.

Ha en fortsatt fin dag!
Kram Lina

PS. Lillemans härliga overall kommer från Nordbjörn som du hittar hos Jollyroom. Varm, snygg och helt perfekt för dessa vintriga dagar! Ett kanontips nu i REA-tider.

2 kommentarer: