tisdag 11 februari 2014

ett måste i min frys...

surt och gott...

...i köket
Genom åren har det blivit lite olika varianter av allergivänliga bakverk och godsaker (även om jag inte delat med mig så mycket av det här). Elvin hade komjölkproteinallergi upp till tre års ålder, Elsie tål varken mjölk eller soja och jag tål varken mjölk eller gluten. Eller "tål och tål"... jag håller i alla fall min Rosacea borta om jag undviker mjölk och spannmål. Tack och lov. Farbror doktorn tycker däremot att jag ska äta "normalt" och bara smörja en kräm i ansiktet. Visst vore det lättare och godare, men nej tack, farbror tokstolle!

En av kakorna jag fastnat för är denna fejkade cheesecake på citron och cashew. Ett klart måste i min frys! Och tur för mig att det bara är jag i familjen som gillar den syrliga kakan. Då får jag ha den för mig själv. Mums! Här kommer receptet:

Holistic Tjiskäjk

Botten
Mixa i matberedare: 2 dl mandlar, 10 dadlar, 2 msk kokosflingor, saft från en halv citron. Platta ut i en pajform.

"Osten"
Mixa i matberedare: 3 dl cashew, 1/2 dl kokosolja, 1 tsk vaniljpulver, saften från en hel citron,. Lägg ovanpå botten. Strö 2 msk kokosflingor över.
Ställ in i frysen.

Sylten
När du ska servera mixar du 2 dl valfria bär med cirka 5 msk agavesirap. Smaka av och häll på. Gillar du surt som jag så värmer du bara hallon till utan sirap.

Kram på er!
Lina

1 kommentar:

  1. Ska baka en sån åt mig nån dag snart :) Passar även en sugar addict på avvänjning ju ;) trevlig vändas vännen:) kram Mia

    SvaraRadera