tisdag 5 november 2019

Ett två tre hejdå







Som ni vet tycker jag det är så himla roligt när mina handmålade möbler hittar sina nya hem. Det ligger så mycket kärlek, kraft och tålamod bakom varje möbel. Ni vet ju - för det första ska rätt möbel hittas (ja, bara det!) och sedan hämtas, transporteras och lyftas in i verkstan. Min 10-årige son frågade mig häromveckan vilken superkraft jag skulle vilja ha. Pippi Långstrumps styrka helt klart, så jag kunde ta en möbel på axeln. Sonen tyckte att det vore enklare att teleportera ;-) Sant!

Hur som helst. Sedan ska möbeln tvättas och ofta lagas (tack bästa pappsen för all hjälp). Det är otroligt vilka gedigna och välgjorda möbler de byggde förr, men de har ju också några år på nacken och ibland är de helt enkelt ganska slitna, så att vissa delar behöver bytas ut. Det blir ofta pusslande med lister och beslag, men allt brukar bli bra i slutändan. Sedan, efter mer eller mindre velande vid val av kulörer ska möbeln målas antingen med ett eller flera lager färg och därefter förseglas med vax. Vissa möbler målas bara utvändigt, andra även invändigt (puh!). Efter fotograferingen (och inlägg på olika sociala medier) knatar möbeln självmant upp i butiken och väntar på rätt köpare. Är det inte fantastiskt så säg! :-)

I helgen vinkade jag hejdå till dessa tre godbitar. De flyttade hem till Carola Häggkvist (och även dessa raringar knatade upp för trapporna till övervåningen, helt av sig själva). Tack till alla som hjälper till med alltifrån att hitta möbler, till att bära, transportera och heja på! 

Kram på er alla!
Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar