måndag 5 augusti 2019

Unicorn såklart


Unicorntårta

Käpphästhinder

"Regnbågiga" fruktspett

Hinderhoppning

Glittrande unicornservetter

Tårtbak

Nästa "tårtbotten"

Och så lite ljus!

Så fyllde hon sju - vår lilla tjej, som inte är så där pytteliten längre... 

Mest av allt älskar hon hästar, choklad, grädde och glitter. Hon önskade sig käpphästhinder i present och ett unicornkalas förstås. Och vad gör man inte för sin lilla älskling ;-)

Hinder tillverkade vi själva och målade med Annie Sloan Chalk Paint™. Hela familjen gick all in dagen innan kalaset och vi varvade målning med tårtbak och fruktspettstillverkning. 

Tösen älskar som sagt grädde och choklad, men tål varken gluten, mjölk eller ägg. En knepig kombo och hon är därför tyvärr van att vara utan (eller ha med egna kakor) på fester. Gissa om jag gjort otaliga försök att få till goda tårtor. Det som aldrig misslyckats är frukttårtor (100% frukt av vattenmelon, vindruvor m.m.) och de uppskattas alltid, men den här gången skulle födelsedagsbarnet äntligen få sin efterlängtade gräddtårta! 

Jag hittade ett recept på vegansk och glutenfri kärleksmums som jag ändrade lite så att det skulle passa oss och det smakade MUMS! Tack och lov!!! Vi valde att använda kakan som tårtbotten och hade ett lager av havregrädde (med hallonsylt plus färska hallon och jordgubbar) emellan. Alla barnen älskade tårtan, även de som sa att de inte tycker om tårta. Tummen upp! 

Här kommer receptet på kakan:

150g mjölkfritt margarin
2 dl havremjölk
2 dl rörsocker
1 tsk vaniljpulver
2 msk kakaopulver
2 dl kokosmjöl
2 dl glutenfri mjölmix (vi använde Sempers Finmix)

Ugn 175 grader.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper (20x30 cm) eller en rund form (22cm).
Smält margarinet och tillsätt havremjölken.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt margarinblandningen.
Blanda till en klumpfri smet och häll över i formen. 
Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter.


Kram Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar