onsdag 13 november 2013

ett litet bygge...

Det senaste skolprojektet bestod av att bygga en mässmonter till ett valfritt företag, som skulle kunna tänkas ställa ut på Formex. Det hade förstås varit roligt om uppgiften hade varit "på riktigt", men jag kan lova att vi har skrattat oss igenom vårt lilla låtsasbygge i skala 1:10. 

Vi valde Zetas finsmakarens trädgård. Ja, varför inte? Ett härligt företag med charmiga produkter! Vår tanke var INRED UTE OCH INNE med alla deras underbara ting.

Ena delen har glaspartier och tak för en känsla av växthus/inomhus.

På andra sidan finns en "aktivitetsyta" för tävlingar samt en mysig
pergola, med känslan av trädgård/uteplats/balkong.


Charmiga pardörrar och step stones i gruset suddar bort gränsen mellan
inne och ute. Växter, ljuslyktor och andra vackra ting passar överallt.

De bilder vi utgick ifrån ser ni här nedanför. Vackra produkter från Zetas tillsammans med inspirerande trädgårdsbilder som vi samlat på oss. Vi hade även en tanke om våra fem sinnen i mässmontern. Vacker inspiration att titta på, fågelkvitter att lyssna på, olika material att känna på, goda smaker från trädgården samt härliga dofter från växterna.

Mood board
Det var ett riktigt roligt, pyssligt, pillrigt och lärorikt projekt. Vi plockade fram fantasin och tålamodet, sen var det bara att börja mäta, såga, klippa, limma... Vi använde oss av små träbitar, glasspinnar, blompinnar, frigolit, snöre, färg, tapet, wellpapp, skifferplatta, grus, overheadpapper med mera.

TACK Jeanette ("det blir nog bra" - det blev bra!). Från en liten idé till en charmig, liten modell. där jag gärna skulle flytta in. Bra jobbat vännen och tack för allt skoj på vägen! Tack också till er andra som hejat på under arbetets gång ;-) I LOVE YOU!

Kram Lina

1 kommentar: