More is more |
Vörtbröd utan allt |
Nyttiga saffranskakor |
Äntligen julstämning på riktigt! Snön som trillat ner har till-och-med fått stanna en stund. Hela helgen bestod av julstök och förutom pepparkaksbaket som ni redan sett bilder på, så blev det vörtbröd och saffranskakor. Provade även att göra en smarrig alkoholfri glögg av äppelmust och kryddor. Barnen pyntade granen och gick som sagt loss med varenda liten kula. Och ja, vi älskar årets julgran som står så glittrig och grann i matsalen.
Jag letar alltid efter nya, spännande och nyttiga recept. Vörtbrödet som jag hittat denna gång innehåller varken gluten, mjölk, ägg eller jäst. Jättegott dessutom!! Receptet hittar ni hos Nilla's Kitchen (jag testade med halva mängden av både porter och sötning för att göra det snäppet nyttigare). Saffranskakorna (eller cheesecake heter de visst) som jag oftast brukar baka till julen kommer också från Nilla's, receptet hittar du här.
Påminner om att butiken har öppet som vanligt denna vecka. Därefter håller vi stängt över jul och nyår. Öppnar igen torsdagen den 4 januari 11-18.
Passa på att skaffa färg och klappar!
Välkommen!
Kram Lina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar