onsdag 21 maj 2014

Blueberry cheesecake
Testar mig fram bland mjölk-, gluten- och gärna sockerfria godsaker. Ibland går det bra och ibland mindre bra. Den här gången blev det väldigt, himlans bra! Gjorde bara en liten variant i en enkel skål och höftade med ingredienserna, men nästa gång ska det bli "på riktigt". Men jag tänker minsann inte vänta med att dela med mig av receptet (som jag hittade här). Lätt som en plätt och smarrigt värre!

Raw cheesecake med blåbär

Botten
15 torkade dadlar
1 1/2 dl mandlar
1 1/2 dl valnötter

Fyllning
5 dl cashewnötter
citronsaft från tre pressade citroner (ca 1 1/2 dl)
1 msk agavesirap
1 banan
1/2 dl frysta blåbär

Topping
1 msk frysta blåbär
1 msk hackade cashewnötter (det glömde jag visst)

Mixa ingredienserna till botten, så det blir en grovkornig massa. Tryck ut i en springform.

Mixa ingredienserna till fyllningen. Mixa ganska länge, så nötmassan blir slät. Smaka av och tillsätt ev. mer sirap. Bred fyllningen över botten. Strö frysta blåbär och ev. hackade cashewnötter över kakan.

Ställ in kakan i frysen och låt stelna någon timme. Står den längre kan du behöva ta fram den ca 15 minuter innan servering.

Sådärja! Mumsa och njut!

Kram Lina

1 kommentar:

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera