måndag 26 maj 2014

Piratkalas

Födelsedagskalas med pirattema
 
 
 
Pirattårta och piratbollar

Frukttårta med rabarberfluffSkepp o'hoj! Som sagt, piratflaggan är hissad och piraten som bor i huset fyller idag en hel hand - FEM år! Tänka sig att det redan gått fem år sedan han kom till världen. Vår stora, lilla kille! Igår ställde han till med kalas och piratkompisarna kom och firade honom riktigt ordentligt.

Lilleman (han är ju fortfarande och kommer antagligen alltid att vara - Lilleman) älskar choklad och ogillar grädde. Det vill säga han önskade sig en chokladtårta utan grädde. Gärna med en pirat på (eller två, eller tjugotolv som han kan räkna till). För enkelhetens skull blev det en långpanna med kärleksmums. Mjölk- och glutenfri förstås (det gick strålande att använda glutenfri mix, mjölkfritt margarin och mandelmjölk i ett vanligt snoddasrecept). Hade vi tagit bort sockret hade det troligen inte blivit någon kaka alls. Det kompenserade vi genom att mumsa i oss desto fler sockerfria chokladbollar, gjorda på dadlar, kakao och kokos. Frukttårtan med rabarberfluff tillägnades mammorna (och papporna) på mors dag. Mjölk- och glutenfri (det behöver jag knappt skriva längre va?). Min nya favvo! Recept kommer!

Tusen tack till alla som kom och firade, mumsade, busade, fiskade och styrde pirathjulingar. Och tack för alla fina hälsningar under dagen!

Kramar Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar