tisdag 4 november 2014

i min värld
nyttiga muffins och hemgjord saft på vindruvor

Att titta ner i kundvagnen och se de ekologiska varorna staplade som berg på varandra. Mycket frön, nötter och mängder av grönsaker och bär. Att äta glutenfritt, mjölkfritt, sockerfritt och ekologiskt i så lång utsträckning det går... och gärna vegetariskt... ja, ibland känner jag mig lite extrem. Fast å andra sidan inte. I min värld är det snarare extremt att stoppa billigt skräp i kroppen och knapra tabletter som farbror doktorn säger att man ska ta på grund de dåliga provsvaren. 

Det är tack vare (!) min rosacea som poletten trillade ner på riktigt. En dryg hudsjukdom som jag svurit mycket åt och som läkaren ville behandla med läkemedel. Nej tack. Med en stor dos envishet har jag på egen hand fått ordning på huden. De dumma prickarna och fläckarna är puts väck tack vare kostförändringarna. Sen gäller det förstås att hålla koll på intaget av alla vitaminer och mineraler. Så. Extremt? Nope. Bara en sund investering!

En inspirerande sida där jag bland annat hittat receptet på dessa chokladmuffins är: http://www.undervarttak.se/

Kram på er!
Lina

PS. Tack mamsen, för den goda saften av egna druvorna. Mums!

4 kommentarer:

 1. tack för recept. Här hemma äter ganska s nyttigt men fortfarande en del med socker... Kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Testa att byta ut sockerfika till bakverk med dadlar och bär i... känns genast bättre :-)
   Kramar

   Radera
 2. Egentligen är det en självklarhet! Jag prenumererade förut på tidningen MAT Magasinet och de har alltid en "stämpel" i tidningen där det står "För övrigt anser vi att momsen på ekologisk mat borde sänkas" och det tycker jag med även om jag är dålig på att köpa det. Men å andra sidan odlar (odlade) jag ju mycket själv och här handlar jag på marknaden där det är mycket lokalodlat.

  Du är duktig, Lina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen!
   Jag vill också odla själv och slippa besprutning och skräp. Kanske får ta tag i det till nästa år! Du är ju fantastiskt duktig på allt sånt :-)
   Kraaam

   Radera