onsdag 20 maj 2015

Projekt Polisrum

Tapet 3006 ur Collected Memories från Boråstapeter

I den här familjen är det ständigt något projekt på gång. Vårt intresse för skapande gör att vi bygger, målar, syr, fixar och donar nästan varje dag (kan liksom inte låta bli). Barnen är förstås med på det mesta och båda älskar att bygga och fixa (medan vi hejar på). 

Lilleman kom på idén om ett polisrum och gjorde egna ritningar över sitt nya rum (som jag nämnde häromdagen ska han få flytta in i rummet intill som idag är arbetsrum och då kan Lillasyster flytta in i hans nuvarande rum. Då får de lika stora rum och båda får "nytt"). Nåväl. Lillemans önskan var randiga väggar, en polisstation och en "finka". Han har pratat om det i ett års tid nu och det är klart grabben ska ha ett polisrum! Nu gör vi så gott vi kan för att hålla löftet om att han ska få flytta in i det nya rummet lagom till 6-årsdagen som infaller nästa vecka. 

Vi har iallafall kommit en liten bit på väg. Karln klurar på ritningen över polishuset och har börjat bygga. Mamsen har letat fram lite gamla ting som kan användas (bland annat en liten dörr, en telefon och klädskåp). Själv har jag röjt ur kontoret (som samlat på sig på tok för mycket prylar och papper genom åren). Sedan fram med kofoten för att riva ner alla lister. Sen så. Fram med tapeter och lim - och simsalabim - jag har fixat randiga väggar! Tänk att en sådan enkel "förvandling" kan göra mig så glad. Och mammas pojke blev lika förtjust han och utbrast "A-men alltså, wow!". Visst är de snygga - de randiga tapeterna i svart och vitt? Helt underbara, tycker vi! Och lätt som en plätt med Easy Up! Och riktigt roligt! Nu kliar det i fingrarna för att få fixa Lillans rum. Mer om det senare...

Kram så länge!
Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar