onsdag 22 juli 2015

försvinnande gott




Solen må vara puts väck, men jag frossar i alla fall i sommarens godsaker - rabarber, vinbär, smultron, jordgubbar med mera. Mums!

Det har blivit en hel del smulpajer i miniformat vid kvällskurserna. Och här kommer det utlovade receptet på min rabarberpaj.

Fyllning
Rabarber (mängd beror förstås på pajformens storlek)
Hallon eller skivade jordgubbar
1 dl rörsocker

Skölj och dela rabarbern och gubbarna. Häll i en pajform och strö över socker och ev. lite potatismjöl.

Smulpaj
3 dl mjölk- och glutenfri mjölmix (t.ex Finax, orange förpackning)
1/2 dl rörsocker
1/2 tsk kardemumma
100 mjölkfritt margarin

Blanda de torra ingredienserna och häll sedan över margarin (jag brukar använda flytande). Rör om till lagom stora smulor och strö över rabarbern/bären. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter. Mums!

Kram Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar