tisdag 8 december 2015
Mumsigaste äppelpajen
Här kommer det utlovade receptet på godaste äppelpajen utan mjölk, gluten och nötter. Den innehåller dock en och annan kalori.
Skala, kärna ur och skiva ca 6 äpplen (jag tar små äpplen från trädgården, men anpassa mängden äpplen efter din pajform). Rör ner 1/2 dl råsocker tillsammans med 1 msk kanel. Fyll pajformen.
Blanda ca 2 dl mjölk- och glutenfri mjölmix (jag använder Finax orange paket), 3/4 dl råsocker, 1 tsk bakpulver och 100g mjölkfritt flytande margarin. Ta ev. lite mer mjöl om du vill ha det lite smuligare/torrare konsistens. Smula degen över äpplena och skjutsa in pajformen i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Servera med vaniljsås eller glass. Mums!
Kram Lina
PS! På fredag 11/12 firar jag Lucia med barnen och behöver stänga butiken kl. 14:00.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar