tisdag 8 december 2015

Mumsigaste äppelpajen



Här kommer det utlovade receptet på godaste äppelpajen utan mjölk, gluten och nötter. Den innehåller dock en och annan kalori. 

Skala, kärna ur och skiva ca 6 äpplen (jag tar små äpplen från trädgården, men anpassa mängden äpplen efter din pajform). Rör ner 1/2 dl råsocker tillsammans med 1 msk kanel. Fyll pajformen.

Blanda ca 2 dl mjölk- och glutenfri mjölmix (jag använder Finax orange paket), 3/4 dl råsocker1 tsk bakpulver och 100g mjölkfritt flytande margarin. Ta ev. lite mer mjöl om du vill ha det lite smuligare/torrare konsistens. Smula degen över äpplena och skjutsa in pajformen i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Servera med vaniljsås eller glass. Mums!

Kram Lina

PS! På fredag 11/12 firar jag Lucia med barnen och behöver stänga butiken kl. 14:00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar