fredag 26 juli 2013

Altanen, del 1

Kryssräcke och gamla fönster

Matgrupp i konstrotting

Vindskydd på uteplatsen

Altanräcke med belysning

Som sagt. Altanen. Nu är det dags. Här kommer första delen ;-)

För några år sedan var det vi som satt hemma och klurade på hur vi skulle få till ett snyggt altanräcke. Vi valde att bygga ett eget för att få det precis som vi ville ha det. Gudars skymning vilken tur att jag har en händig karl!!! 

Nu är det superskoj att det är så många som mailar och frågar om just räcket. Vilka mått, vilket material, går det att beställa från oss (väldigt fin komplimang, men tyvärr, dygnet har på tok för få timmar)...

Nåväl. Lite info till er. Håll till godo.

Altanräcket: Till pelarna användes limträstolp (125x125) och reglar till kryssen (45x70) samt handledaren (35x120). Sektionerna är ca 130 cm breda. Stolphattarna kommer från Bauhaus.

Belysning: LED spotlights är monterade vid varje "pelare" och lyser upp räcket dekorativt på kvällarna. Belysningen gör fantastiskt mycket. Tänk bara på vintern! Love it!

Vindskyddet: Det är inte helt färdigt än (några andra femtioarton projekt kom emellan, hoppsan). Inte så mycket att förklara ändå tror jag. Grått på utsidan och vitt på "insidan". Gamla infällda fönster blev både dekorativt och praktiskt.

Möbler: Möbelgruppen som ni ser på dessa bilder kommer från www.villafritid.com/

Hoppas jag fick allt nu. Annars är det bara att fråga på! Nästa altan-del kommer inom kort med lite info om färger. 

Lycka till med alla roliga projekt!
Sommarkram Lina
3 kommentarer:

 1. Godmorgon =)
  Så jättesnyggt, gillar det verkligen. Och möblerna är ju såååå snygga.
  Kram fina och ha en toppen dag <3

  SvaraRadera
 2. Hej! Har funderingar på att bygga något liknande, tycker det är toppen fint! Vilka mått är det på vindskyddet och fönstret?

  SvaraRadera
 3. Hej
  Möblerna på altan är jättesnygga. Ni har verkligen fått ihop det. Har googlat efter dessa möbler men hittar inte på dem. Har du namnen på vad grupperna heter?

  SvaraRadera