onsdag 7 januari 2015

Förlåt på förhand

Den här gången väljer jag att börja blogginlägget med text istället för inspirerande bilder. De bilder jag tänker visa er idag är nämligen inte särskilt inspirerande. Nä, fy fasiken. De är rena inspirationsmördare. Förlåt på förhand, men jag måste!

Det handlar om inredningsprojektet på Älvkarleby Turist- & Konferenshotell, där jag och Jeanette har spenderat ett antal dygn för att vara med i en tävling (via Styleroom). Tävlingen går ut på att inreda ett av hotellets rum och återbruka/ta till vara på det man inte använder själv och/eller piffa det som redan finns i rummet. En kul grej tänkte vi och gav oss iväg strax före jul för att titta på vårt tilldelade rum. Fanns det kanske roliga möbler att ta vara på och förvandla? Spännande, minst sagt.

Rummet vi tilldelades var inte mindre än självaste bröllopssviten, bestående av två rum. Ohlala! Skulle vi skratta eller gråta när vi öppnade dörren och såg den flerfärgade heltäckningsmattan, den persikofärgade fiskbensväven och de trötta möblemanget? 

Okej, tänkte vi. Antingen gör vi det här jäkligt bra eller så hittar vi på något annat istället (som att spela Yatzy eller något). Kanske något mer rimligt. Men ge upp? Nä, inte vi! No way! Bara att åka hem och klura, leta och knåpa...

Nåväl. Idag kommer våra före-bilder. Och härmed varnar jag känsliga läsare!

Välkommen in i rummet som någon glömde
17 nyanser av ALLT!
Bröllopssvit var det ja...
Alltså? Skratta eller gråta?
Vi gråter... av skratt!!
Vill du slå dig ner och läsa en stund?
...eller typ vända och gå ut?
Förlåt.

Vi hade tillgång till rummen mellan 23 dec och 6 januari. Hemma för att fira jul och nyår, men sen blev det ca 7 dygn av slit. Förlåt till nära och kära för att vi varit okontaktbara och försvunnit in i vår bubbla. Igår kom vi hem efter sista rycket. Två trötta, slitna och smutsiga tjejer! Men nöjda över insatsen. Jag tror att det kommer att gå att rösta på bidragen snart och jag återkommer med både info och bilder från projektet.

Kram på er!
Lina

9 kommentarer:

 1. Tack för morgonens skratt! Så gräslig bröllopssvit! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :-) Kul att kunna bidra med lite galenskaper.

   Radera
 2. Oj, oj - allt annat än romantiskt och mysigt. Vilket projekt!

  Jag körde den där tävlingen i somras så jag vet precis vad ni gått igenom. Det ska bli urspännande att se ert resultat! När man är klar blir man ändå lite förvånad över vad som går att göra med små medel och massor av kreativitet!

  Så här blev mitt rum: https://fasonblog.wordpress.com/2014/06/14/hotellrumsstyling/

  Bästa hälsningar
  Lina, Fasonblog
  (LaDg på Styleroom)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å vad roligt att du hittat hit. Vi fick kika in i "ditt" rum. Jättefint, bra jobbat! Själv övernattade jag i rummet mittemot (som din medtävlande inrett).
   Kram

   Radera
 3. Ojojoj vad ska man säga! Bröllopssvit? Hmm vette sjutton! Ska bli så roligt att få se efterbilderna. Kan gissa att ni gjort det otroligt fint!
  Roligt projekt föresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, roligt och lite galet projekt. Jag tror det är svårt att misslyckas med renoveringen av ett sådant rum ;-)
   Kram

   Radera
 4. Hade jag fått det på bröllopsnatten hade jag hellre lagt mig i en skogsdunge...
  Har ni samma budget som Lina ovan?
  Ska bli väldigt spännande att se vad ni hittade på!

  Och självklart, du vet att jag hejjar på dig med tutor, ballonger och ramsor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hellre stannar jag under stjärnorna än under en dammig sänghimmel i spets! Budgeten var lika med noll, dvs här handlade det verkligen om återbruk. Typ ta vad man har. Joråsåatte.... hahaha!
   Kram bästa Emma och tack för dina fina hejarop!

   Radera
 5. Men alltså anskrämliga stackars såkallade bröllopssvit! Blir helt matt då jag ser bilderna, nästan glömt hur det såg ut då vi startade, lr kanske nästan lyckats förtränga det rent ut sagt, vidriga heltäckningsmatta! Håller med Emma ovan, tacka vet jag skogsdungen eller avhopp från bröllop haha! :D
  Helt galet vart vi började resan vännen :P

  Kram! <3

  SvaraRadera