lördag 10 januari 2015

Medan Älvkarleby sov...

På måndag (12 jan) får ni se det färdiga resultatet. Det är då röstningen startar på Styleroom och fram till dess visar jag vägen mot den färdiga sviten. Det var en del att göra och här kommer fortsättningen...

Helgrå väggar kändes inte helt hundra. Och så var det den där fiskbensväven. Skulle vi verkligen behålla den? Ja, dessvärre. Vi hade ju varken tid eller material för att bredspackla alla väggar. Däremot hade vi lite Easy Cover (renoveringstapet från Duro) som antingen skulle räcka till någon vägg eller till en 30 cm hög sockel i båda rummen. Det sistnämnda skulle dessutom ge rummet mer karaktär...

Vi döljer lite av väven med Easy Cover

Vi delade en rulle på mitten och fick 30 cm
till en förhöjd sockel

Ett av femton uttag

Det hade gått på ett kick att sätta upp Easy Cover'n om det inte vore för alla FEMTON nedrans vägguttag och utanpåliggande sladdar eller de TVÅ envisa perfektionisterna! Men det gick! Och vi valde att stanna en natt till för här fanns att göra! Medan Älvkarleby sov körde vi på... vi slet som tokstollar i mörkret och skrattade åt allt. Antagligen p.g.a. trötthet. Ska man slita kan man lika gärna ha roligt på kuppen.

Lite ljus bland verktyg och färghinkar

Väggarna målades andra varvet. Lister, dörrfoder och olika möbler tvättades och målades. Vi gick på skattjakt i hotellets förråd och hittade lite smått och gott (exempelvis lampor, ljusstakar, stolar, en sittbänk och lite tyg). Innan vi for hem målade vi oss ut ur sviten igen. 

Studio golvfärg NCS S 6500-N

Vi kom hem på nyårsafton och jag var så tacksam över att mor och far ordnat festfint och bjöd på underbar middag. På nyårsdagen fortsatte arbetet på hemmaplan. Jag sydde en sängkappa av två gamla lakan, förlängde gardiner, målade lister och gick på skattjakt. Vi behövde något stort att fylla ut hörnet där tjock-TVn stått. "Ett träd vore fint". Och jag hittade ett. Vill jag ha ett träd så hittar jag det ;-)

Ett fynd från skattjakten

Målning av smyg- och sockellister

Hm... det var en del som skulle packas i bilen nästa gång: Träd, ca 50 lister, gersåg, spikpistol med kompressor en hel del andra verktyg och förstås en hög med "piff". Och måltider för tre dagar till två matvrak. Det var nätt och jämnt att vi själva fick plats. Men inget är omöjligt. Skulle vi behöva sitta på taket och köra så fick det bli så.

Imorgon kommer sista delen av projektet och på måndag kommer som sagt slutresultatet. 

Nu lördagsmys!
Kramar Lina

2 kommentarer:

  1. Sitter som på nålar! Gu' så spännande!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt inspirerande! Väntar med spänning på morgondagens final!

    Kram Ellinor

    SvaraRadera