tisdag 12 mars 2013

en praktisk rackare

Sittbänken i köket rymmer många ändor...

...och ger perfekt förvaring

Ooops... jag såg igår att jag glömt svara på en fråga om hur sittbänken i köket är byggd (vilket för övrigt är en vanlig fråga via bloggen). Därför blir det nu ett eget inlägg om just köksbänken ;o)

När vi byggde huset för drygt tre år sedan valde vi att ha en lång sittbänk under köksfönstren. Både snyggt och praktiskt, tänkte vi. Den rymmer ju inte bara mååånga rumpor utan även en massa byttor, bunkar, brickor och andra kökspryttlar... Perfekt förvaring med andra ord.

Bänken går i samma lantliga stil som resten av köksinredningen från IKEA (namnet på luckorna är Lidingö). När vi köpte köket fanns inga sittbänkar (kanske finns det nu?), så denna är byggd av överskåp till kyl & frys. Ovanpå stommarna monterades en bänkskiva som är behandlad med samma dekorvax som golvet.

Önskar er en fortsatt skön tisdag. Själv ska jag ta hand om mig själv och mina förkylda sjuklingar här hemma.

Kram på er!
Lina


8 kommentarer:

 1. Hej fina Lina ! :)

  Visst är det så bra med sitbänken.
  Vi har också en lång...visserligen inte helt klar ;)
  Vi köppte först 60 djupa men sen ändrade vi det till 40 djupa skåp. Men vi har ett utrymme bakom skåpen så att det blir 50 sittbred och bänkskiva uppe på.
  Målad med snickerieäfrgen.

  Hoppas att ni kryar på er ! kram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bänk
  och fårskinn som är så mysigt!
  Praktist vi har också en i köket som vi ofta sitter vid!
  Ha en jättefin dag
  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Hej igen !

  Hur djup är eran bänk? :0
  Jag kan vara lite velig fotvarandre om man skulle göra den ändå 60 djup ?
  min A blir snart knasig på mig när jag velar men man vill ju att det ska bli rätt eller hur ?
  Ha en god kväll ! Kram igen

  SvaraRadera
 4. Nämen gudars så fint! Åh!! som du säger snyggt och praktiskt! :)

  SvaraRadera
 5. Intressanta kommentarer/ diskussion här :) Som du vet Lina, är ju vår (tant turkos) bänk på tok för smal. Vi har inget mellanrum bakom våra 40 skåp. Jag velat hit o dit också, därav är inte vår "inbyggd" undertill ännu. Vi tänkte flytta ut så den blir 50. Men är det också smalt?? Har ju suttit på Linas bänk och den är perfekt tycker jag. Hmmm...
  Ja stackars karlar, haha
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Hej alla och tack ;-)
  Sirpa - vår bänk är 60 cm djup och jag skulle nog inte vilja att den var smalare. Jag håller med Mia-vännen att hennes 40 cm är lite smalt (trots att varken hon eller jag har så särskilt stora ändor ;-) Visst går det också, men om man får välja... Möjligen att 50 cm funkar bra. På vår 60-bänk kan man lägga sig ner utan att känna att riskera att trilla ner. Och barnen brukar hoppa runt på bänken, så det är skönt att den är rymlig.
  Lycka till!!! :-)
  Kramar Lina

  SvaraRadera
 7. Gammal tråd men jag hittade din soffa och gillade den skarpt:) vad har du som ryggstöd? Mvh Frida

  SvaraRadera
 8. Hej! Fin soffa :-) Jag undrar om ni har lådor eller luckor på soffan? Det ser ut som lådor, men tänker att det inte finns lådor till överskåp på Ikea.... MVH Yvette

  SvaraRadera