fredag 9 januari 2015

Maskulin färgsättning


Väl hemma, men väldigt taggade att åka tillbaka för att få upp färg på väggar och golv. Färgsättningen vi valt kändes nämligen lite "vågad" och vi var själva nyfikna. Vi tänkte oss inte en bröllopssvit i vitt och rosa med skimrande detaljer i form av rosor, spets och tyll, utan snarare motsatsen. Bröllop behöver inte betyda feminint och vitt utan kan lika väl vara maskulint, grått och svart. Eller? Och så någon färg som bryter av det hela. 

I väntan på nästa tur stod jag hemma vid köksbordet och blandade Chalk Paint för att få fram färgen petrol. Tre delar Aubusson Blue och 1 del Florence fick det bli. Underbar färg alltså!

Chalk Paint by Annie Sloan

Aubusson Blue och Florence

Temat var återbruk och budgeten lika med noll. En del saker från rummet såg vi potential i, men inte allt. Vi hörde oss för bland vänner och bekanta och började leta och rota bland allt som fanns hemma. Att förvandla fåtöljerna och stolarna i rummet kändes inte så lockande, så jag blev glad över en gammal stol som jag hittade hemma på gården. 
Och så var det dags att åka tillbaka till vintriga och vackra Älvkarleby igen. Vi fyllde bilen med verktyg och åkte upp den 29:e december. Tanken var att stanna kvar en natt.


Vilken skillnad utan heltäckningsmatta!

Tejpa taklister och dags för väggfärg!

Hejdå persikofärg och guldhjärta!

Vi hade färgerna "Grådis" och "Betong" från Alcro som gick fint ihop och räckte till ett rum vardera. Den lite ljusare färgen valde vi vid entrén och den lite mörkare i sovrummet. Men tro inte att vi nöjde oss med helgrå väggar från golv till tak (270 cm) ... eller att en natt räckte... 

Fortsättning följer...

Kram Lina

2 kommentarer:

 1. Spännande...
  Och vi vet ju redan att det fungerar med bröllop som inte går i rosaskimmer utan i svart och vitt!

  Skimret sitter i hjärtat, inte i möbler och väggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det ;-)
   Skimret sitter nog i både hjärtat och möblerna. Såsom rummet såg ut innan hade inget skimrande hjärta klarat stå emot, haha!
   Kraaam

   Radera