Lika onyttiga denna gång. MUMS! |
Mmm... maränger!! |
Efter att ha bakat å pysslat en lång stund var det äntligen dags för ännu en eftermiddag med kuligt födelsedagsfirande. Med 23 glada gäster i huset fick vi hjälp att bli av med det mesta av onyttigheterna. Tusen tusen tack allesammans! ;o)
Håll till godo, här kommer det utlovade receptet på CUPCAKES'en! Mumsfillibabba!!
Bottnar
1 1/4 dl kakao av hög kvalitet
2 1/2 dl hett kaffe
115 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
2 1/2 dl hett kaffe
115 gram rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
1) Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål, ställ att svalna i kylen.
2) Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda i ett ägg i taget under vispning.
3) Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat bunke.
4) Blanda i omgångar försiktigt ner mjölblandningen samt chokladblandningen i smörsmeten.
5) Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner.
6) Fyll bakformar placerade i muffinsplåt till 2/3 med smet.
7) Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. Känn med en provsticka för att se att bottnarna är klara.
2) Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda i ett ägg i taget under vispning.
3) Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat bunke.
4) Blanda i omgångar försiktigt ner mjölblandningen samt chokladblandningen i smörsmeten.
5) Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner.
6) Fyll bakformar placerade i muffinsplåt till 2/3 med smet.
7) Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. Känn med en provsticka för att se att bottnarna är klara.
Skogsbärsfyllning
1 dl blåbär
1 dl björnbär
1 dl hallon
1 msk socker
Gör så här:
1) Blanda bär och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.
2) Använd en äppelurkärnare eller en vass kniv till att göra ett runt hål för fyllningen mitt i din cupcake.
3) Fyll på med skogsbär upp till kanten.
1 dl björnbär
1 dl hallon
1 msk socker
Gör så här:
1) Blanda bär och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.
2) Använd en äppelurkärnare eller en vass kniv till att göra ett runt hål för fyllningen mitt i din cupcake.
3) Fyll på med skogsbär upp till kanten.
Frosting
150 g rumsvarmt osaltat smör
150 g Philadelphiaost
75 g vit choklad av hög kvalitet
4 dl florsocker
Ev några droppar karamellfärg
Gör så här:
1) Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Om den är het, låt den svalna något.
2) Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt Philadelphiaost, florsocker och eventuellt karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.
150 g Philadelphiaost
75 g vit choklad av hög kvalitet
4 dl florsocker
Ev några droppar karamellfärg
Gör så här:
1) Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Om den är het, låt den svalna något.
2) Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt Philadelphiaost, florsocker och eventuellt karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.
Jag tackar en gång till och berättar för dina bloggläsare att du är en underbar vän som kom med dessa små underverk till cupcakes hem till min dörr efter avslutat kalas då jag låg hemma sjuk, det gjorde min dag, helg faktiskt =) Kramar Mia & Filip (som oxå fick smaka, haha)
SvaraRaderaDet var ju givet att ni skulle ha små "krya-på-er-och-saknar-er-bakelser". Hoppas ni har kryat på er ordentligt nu! Jättekram
SvaraRadera